Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Teamrollen voor Teams

Teamrollen voor Teamleiders

Teamrollen voor Projectmanagers

Teamrollen voor Teamcoaches

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Onze Dienstverlening > Werving & Selectie met de teamrollen

Werving & Selectie in teams

MET DE TEAMROLLEN IN UW TEAM EN UW ORGANISATIE

Hoe stelt u teams zó samen dat ze effectief worden? Dat doet u door de juiste talenten bij elkaar te zetten. Afgestemd op de complexiteit en inhoud van de taak.

Teruggrijpend op de resultaten van de onderzoeken van Belbin, zijn er vier principes van belang bij het succesvol inrichten van teams:

Stel een teamprofiel op dat aansluit bij de taken van het team

De complexiteit en inhoud van de taak zijn bepalend voor het bepalen van de benodigde talenten in een team. Zo vraagt een complex project om de denkkracht van een Plant, de sterke analyse van een Monitor en een stevige voorzitter. Een team dat een nieuw urenadministratie systeem gaat implementeren is juist meer gebaat bij de organisatorische kracht van de Bedrijfsman en de netwerktalenten van de Brononderzoeker. Het opstellen van een gewenst teamprofiel is de eerste stap bij het samenstellen van een team dat optimaal is samengeteld voor het behalen van de gewenste resultaten.

Selecteer de juiste mensen

Stap 2 is het selecteren van de juiste mensen. Voor de perfecte mix van teamrol talenten. Hiervoor is het belangrijk om de teamrollen van beschikbare kandidaten in beeld te hebben. Organisaties als Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Ingenieursbureau Search nemen elke werknemer bij sollicitatie een uitgebreide teamrollentest af. Dat maakt het zoeken makkelijk. De meeste bedrijven hebben deze luxe (nog) niet. Het zoeken en selecteren van potentiële kandidaten kan in dat geval worden ondersteund door een gecertificeerd Belbin adviseur, die in verkennende gesprekken de teamrollen van kandidaten in kan schatten. Bij de definitieve selectie kan vervolgens een uitgebreide teamrollentest worden afgenomen.

Organiseer wat niet aanwezig is

Een perfecte verdeling is vaak een utopie. Er zal vaak nog een gat zitten tussen het gewenste team en de uiteindelijke samenstelling. Het is dan van belang om te kijken waar gaten zitten. Om zo de valkuilen van het team van tevoren in kaart te brengen. Er zijn dan verschillende methoden om deze gaten preventief te vullen.

Het resultaat is een team dat optimaal is samengesteld voor de taak, die elkaars kwaliteiten kennen en weten te gebruiken, waarin ieder doet waar hij of zij goed in is, dat weet waar hun valkuilen liggen en preventief zorgen dat ze deze valkuilen vermijden. Een succesvol ingericht team!

Bel ons direct (nummer 030 6915248) of vul onderstaand formulier in

Aan

Info@menseninbedrijf.nl

Van

(Uw email adres)

Uw naam

Telefoon

Betreft

Vraag/bericht

 

Meer informatie over werving & selectie met de teamrollen van Belbin in teams

 

Werving & Selectie in organisaties

Werving & Selectie met de teamrollen in organisaties

Teamrol talenten zijn één op één te koppelen aan functieprofielen. Grote organisaties als het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Ingenieursbureau Search gebruiken het Belbin management model om te kijken of de persoonlijkheid en talenten van sollicitanten aansluiten bij de functie die zij gaan vervullen.

De juiste mensen op de juiste plek

Iemand met Bedrijfsmankwaliteiten is goed in plannen en organiseren. Hij of zij wordt gelukkig als in het werk veel planning- en organisatiewerkzaamheden zitten. Logisch. Zorg dus dat talenten aansluiten bij de werkzaamheden die men uitvoert. Dat is goed voor de prestaties van de organisatie en de werkbeleving van het individu. Het Teamrolmanagement model voorspelt haarscherp of persoonlijkheid en de talenten van een kandidaat aansluiten bij een functie. Investeren in het analyseren van de teamrollen van een kandidaat leidt er dan ook toe dat iemand echt op z'n plek zit.

Werving & Selectie bij Ingenieursbureau Search

Mensen moeten doen waar zij goed in zijn, dan worden ze gelukkig’, is de boodschap van Anne-Marie Rakhorst, de directrice van het bedrijf en zakenvrouw van het jaar 2000.

'Dat leidt er wel eens toe dat een kandidaat in een andere functie wordt binnengehaald dan in de functie waarvoor hij solliciteerde, namelijk wanneer hij precies datgene aanvult wat in dat team ontbreekt en wat in het oorspronkelijke team al ruimschoots vertegenwoordigd was. Nieuwe mensen weten dan ook meteen wat hun meerwaarde is voor het team, dat leidt tot betrokkenheid en binding.'

Bel ons direct (nummer 030 6915248) of vul onderstaand formulier in

Aan

Info@menseninbedrijf.nl

Van

(Uw email adres)

Uw naam

Telefoon

Betreft

Vraag/bericht

 

Meer informatie over werving & selectie met behulp van Teamrol Management

 

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

 

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn