Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Achtergrond Teamrol Management

Whitepaper

De Teamrol Testen

Talent Ontwikkeling

De Big Five

Publicaties

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Expert Center > Achtergrond Belbin Teamrol Management

Achtergrond Belbin Teamrol Management

Het teamrollenmodel is gebaseerd op een negen jaar durend wetenschappelijk onderzoek naar de samenstelling en effectiviteit van managementteams. Meredith Belbin bestudeerde aan het gerenomeerde Henley Management College in Engeland honderden teams die meededen aan talloze experimenten. Over succesvolle samenwerking en prestaties van teams.

Welke teams halen de beste resultaten?

Hij onderzocht wat de ideale samenstelling is van een effectief team. Hiervoor gebruikte hij een complex simulatiespel. Teams moesten elkaar concurreren om de beste marktpositie te veroveren en de beste resultaten te bereiken. Dit te midden van veel regels, beperkingen en kansen. Iedereen nam aan dat het team van managers met de meest superieure analytische geesten, het Apolloteam genaamd, glansrijk zou winnen. Maar waar samengewerkt wordt, is niets vanzelfsprekend. Het Apolloteam eindigde als laatste. Het waren juist de diverser samengestelde teams, met slechts een enkele bovengemiddelde intelligente geest, die het allerbest presteerden. Hoe meer teams Belbin onderzocht, hoe meer deze resultaten zich herhaalden.

Voorspellen welke teams succesvol zijn

Voorafgaand aan deze experimenten vulden alle teamleden testen in, zoals een persoonlijkheidsvragenlijst, intelligentietest en een attitudetest. Van ieder team observeerde men vervolgens de interacties tussen de teamleden, op zoek naar een samenhang tussen de testscores, het gedrag in het team en de uiteindelijke resultaten.

Langzaamaan ontstonden er hypotheses en werden er voorspellingen gedaan die werden uitgetest, bijgesteld en opnieuw gedaan. Tot Belbin en zijn team uiteindelijk met een bijna feilloze precisie konden voorspellen welke teams succesvol zouden zijn, en welke niet. De laatste stap van het gezelschap was om de methode geschikt te maken voor gebruik in de praktijk.

Psychologische diversiteit in teams benutten

Psychologische verschillen benutten in teams is vooral een kwestie van leren zien en leren toepassen. Meredith Belbin is een van de belangrijkste grondleggers van de psychologische diversiteit in teams en heeft met zijn teamrolmodel een solide basis gelegd van waaruit teams effectief kunnen omgaan met de verschillen in denken en doen.

Samenvatting resultaten onderzoek

Elk team heeft een combinatie van psychologische verschillen nodig om goed te kunnen samenwerken. Meer van hetzelfde, bijvoorbeeld een team vol met begaafde denkers, werkt zelfs eerder contraproductief. Organisaties moeten af van het idee dat er, wanneer ze de beste leerlingen van de klas bij elkaar zetten, er vanzelf iets goeds ontstaat. Homogene teams, teams die samengesteld zijn uit dezelfde persoonlijkheden, zijn in sommige gevallen handig, bijvoorbeeld wanneer er veel van hetzelfde soort werk verzet moet worden. Maar is de taak complexer en is innovatie gewenst, dan is psychologische diversiteit noodzakelijk. Het zijn juist de verschillen in persoonlijkheid, en dan met name in het aanpakken van een taak in een team, die leiden tot bovengemiddelde prestaties. Een combinatie van verschillende persoonlijkheden die elkaar vrij snel vinden, is bijvoorbeeld iemand met goede ideeën laten samenwerken met iemand die plannen weet om te zetten in een product en die dat aan de man kan brengen. Of iemand die haarfijn situaties kan analyseren samen met iemand die de analyse overtuigend weet uit te dragen. Zo zijn er tal van combinaties en samenstellingen in teams die beter functioneren doordat de een iets kan wat de ander node mist. Als we dit met elkaar onderkennen, dan zijn we al een eind op weg om teams echt beter te laten samenwerken en presteren.

De uitgebreide Belbin Teamroltest serie

De testserie die Belbin gebruikte – waaraan alle teamrollen hun ‘gedaante’ ontlenen en waaraan zij zijn geijkt – bestaat uit:

  • De 16PF persoonlijkheidstest van Cattell; de basis voor het in kaart brengen van de persoonlijkheid
  • De Watson Glaser CTA of de DCT-test, een test om kritisch redeneervermogen te meten;
  • De PPQ-test die een aantal belangrijke waarden en overtuigingen zichtbaar maakt.

Tot op de dag van vandaag wordt deze testserie ingezet als de beste manier om teamrollen vast te stellen. Trainers en coaches die graag op deze manier teamrolanalyses willen maken, kunnen dat leren in speciaal ontworpen leergangen tot Master of Belbin, die opleiden en certificeren tot het gebruik ervan.

 

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

 

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn