Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Teamrollen voor Teams

Teamrollen voor Teamleiders

Teamrollen voor Projectmanagers

Teamrollen voor Teamcoaches

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Onze Dienstverlening > Teamworkshop: Leve het Verschil!

Teamworkshop: Leve het Verschil!

Een energieke inleiding op de teamrollen

Teamrollen bieden uw team een gemeenschappelijke taal waarmee zij op een positieve manier kunnen praten over hun samenwerking. En hun talanten! Zo praten zij gemakkelijker over ieders functioneren en geven sneller zinvolle feedback aan elkaar.
 

Teamworkshop Leve het Verschil!

Programma

Een actieve workshop

Deelnemers krijgen in vogelvlucht het theoretisch kader aangereikt. Vervolgens zoomen wij stap voor stap in op de teamrollen van elk teamlid. Kwaliteiten worden in beeld gebracht en in het team besproken. Om zo maximaal gebruik te gaan maken van ieders toegevoegde waarde in het team.

Na zelfinzicht, kijken we met het team naar hun eigen teamprofiel. De talenten en valkuilen van het team als geheel worden mooi zichtbaar. Vaak met veel herkenning van de teamleden. Het teamprofiel, dat we na afloop voor u uitwerken, geeft handvatten en aanwijzingen voor het ontwikkelen van het team in de toekomst.

Doel

Kennis maken met de teamrollen

In deze workshop krijgt uw team antwoord op:

  • Wat zijn teamrollen en wat kan uw team ermee?
  • Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van de verschillende teamrollen?
  • Welke teamrollen hebben wij in ons team (en welke missen we)?
  • Wat kunnen wij doen om als team beter samen te werken?

Resultaat

Inzicht in uw team

  • Teamleden gaan meer doen waar ze goed in zijn
  • En sluiten beter op elkaar aan
  • U heeft inzicht in de aanwezige en afwezige talenten in uw team
  • Teamleden hebben een positieve manier om over samenwerking te praten
  • En geven daarmee makkelijker feedback aan elkaar

 

Testimonia

Een goede combinatie van theorie en praktijk. Op heldere wijze is snel in kaart gebracht wat voor types er in het team zitten. Kortom: Goed en effectief! Nu weet de sector precies welke eigenschappen we wel en niet in het team hebben. En even zo belangrijk... duidelijk is nu ook waar eer aan gewerkt moet worden. De begeleiding van Thijs Rijnbergen vonden wij goed, plerzierig en effectief.
Gina Frans, Senior beleidsmedewerker Gemeente Leeuwarden

In verband met het samenvoegen van twee huisartsenpraktijken zijn we afgelopen weken druk met allerhande voorbereidingen:"hoe gaat het op dit moment in de ene praktijk en hoe gaat dat in de andere en hoe gaan we dit gelijktrekken?". Maar het is zeker niet de bedoeling de verschillende medewerkers 'gelijk te trekken'. Wij waren op zoek naar een teambuilding waarbij we elkaar beter kunnen leren kennen en om ieders eigenheid te benadrukken. De workshop "Leve het verschil" was hier uitermate geschikt voor: iedereen was erg enthousiast om elkaars talenten te leren kennen en tegelijkertijd te zien waar de valkuilen voor ons als nieuw team zouden kunnen liggen. Met de prettige en deskundige begeleiding van Thijs Rijnbergen werd het een zeer geslaagde ochtend. Een mooie start voor een goede samenwerking!"
Lianne Mulder, Huisarts huisartsenpraktijk Marknesse

Afgelopen week hebben we met het team de workshop ‘Leve het verschil’ gevolgd als onderdeel van onze teambuildingsdag. De workshop sloot aan bij onze doelstellingen om op een luchtige wijze en in een veilige sfeer nader kennis te maken met elkaars kwaliteiten. Na eeen korte theoretische inleiding zijn we vooral interactief aan de slag gegaan met de teamrollen. De posters en kaartjes waren daarbij zeer behulpzaam. De workshop werd op een enthousiaste en deskundige wijze begeleid door teamtrainer Thijs Rijnbergen. Hij nodigde collega’s uit om zich open op te stellen. Wij kijken met grote tevredenheid terug op de workshop.
Celia Leenders, Senior opleider Radboud Zorgacademie

 

Aanbevolen literatuur

Leve het verschil!

Boek Leve het Verschil!

In deze workshop worden de teamrollen van Belbin op actieve wijze geïntroduceerd. Ter verdieping en ondersteuning raden wij aan de deelnemers ons nieuwe boek Leve het verschil! aan te bieden. Het boek biedt een diepere uitleg van het teamrollen managementmodel en de toepassingen hiervan in het team. Met praktisch tips over het ontwikkelen van de eigen talenten en het effectiever omgaan met de aanwezige rollen in het team.

Een mooi cadeau voor de deelnemers van de workshop. Voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerken met meer plezier en resultaat.

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn