Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Teamrollen voor Teams

Teamrollen voor Teamleiders

Teamrollen voor Projectmanagers

Teamrollen voor Teamcoaches

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Onze Dienstverlening > De Belbin Masterclass

De Belbin Masterclass

Certificering tot Master of Belbin

Een train-the-trainer programma voor trainers en consultants, gebaseerd op de ruim 25-jarige ervaring van het CMB in het werken met het teamrol model van Belbin.

Het programma wordt verzorgd door ontwikkelingspsycholoog Rob Groen. Rob bracht het Teamrol model in 1981 naar Nederland. Sinds dien is hij gespecialiseerd in het toepassen van het teamrolmodel van Belbin – met wie hij in de loop der jaren een speciale band heeft opgebouwd.

Contact: 020 - 6598012 | cmb(@)wxs.nl | cmb-teamrol.nl

DR Meredith Belbin
     Rob Groen

 

Het programma is een intensieve, gecomprimeerde professionaliserings-leergang, waarin tal van aan aspecten van het vak aan de orde komen en worden uitgediept: van de theoretische uitgangspunten en onderliggende filosofie tot de werking en waarde van de diverse diagnostische instrumenten; van effectieve en onderhoudende spel- en werkvormen tot het inzetten van bijzondere leermiddelen, zoals het werken met trainingsacteurs en met filmfragmenten.

Het programma van de masterclass

De training omvat 8 workshops van één dag, verspreid over enkele maanden en is bestemd voor trainers, coaches, consultants, mediators, trainingsacteurs, teamleiders en adviseurs, die professioneel en zelfstandig Belbin’s Teamrol model willen toepassen.

 1. Startsamenkomst - halve dag
  Deelnemers en leiding maken kennis. Inventarisatie van bijzondere wensen en leerdoelen. Toelichting op het programma. Vaststellen – in gezamenlijk overleg – van de data en locaties van de workshops. Deelnemers ontvangen enkele boeken, artikelen en het eerste ‘huiswerk’- de Belbin-testserie en de Interplace-vragenlijsten – om een analyse van hun eigen rollen te kunnen maken.
   
 2. Introductie – hele dag
  Het Verhaal in alle breedte neergezet: over de oorspronkelijke research van Belbin, de filosofische en praktische uitgangspunten van het model. Over de persoonlijkheidsleer van de psychologie, de Big Five, en het aardige van de Griekse temperamenten. De rollen beschreven. Toelichting op de gebruikte testserie en vragenlijsten. Deelnemers krijgen hun individuele teamrolscores teruggekoppeld.
   
 3. Testpracticum 1 – hele dag
  Introductie inhoud, achtergronden en betekenis DCT-test. Introductie inhoud, achtergronden en betekenis 16PF-test. Deelnemers oefenen in het afnemen, scoren en interpreteren. Dummies en huiswerk.
   
 4. Testpracticum 2 – hele dag
  Introductie inhoud, achtergronden en betekenis PPQ-test. Deelnemers oefenen in het afnemen, scoren en interpreteren. Samenvatting en verwerking teamroltests tot een eindscore. Dummies en huiswerk. De “ideaaltypen” van de teamrollen.
   
 5. Terugmeldingsgesprekken – hele dag
  Oefeningen in het opmaken en voorbereiden van een terugmeldingsgesprek. Deelnemers melden ‘life’ een teamrolscore terug aan een proefpersoon. Intervisie en feedback.
   
 6. Spel- en werkvormen – hele dag
  (Inter)actief kennismaken met de inhoud en werking van diverse grote en kleine oefeningen in het illustreren, herkennen en hanteren van de teamrollen. Het Groot Teamrol Gamebook.
   
 7. Teamrol Dramaclass – hele dag
  Met hulp van trainingsacteurs experimenteren met de diverse teamrollen. Oefeningen in het uitbeelden en uitspelen, afstemmen en contact maken, kortom: in het ómgaan met het anderszijn van anderen.
   
 8. Capita Selecta – hele dag
  Over bijzondere toepassingen van Teamrol Management. Over het inzetten van films, muziek en andere artistieke werkvormen. Over gevaarlijke oefeningen en hachelijke dilemma’s, relevant wetenschappelijk onderzoek, en over een cd-rom voor de opslag van de testgegevens. Over “Teamrol & Taal”.

Aan het eind van de Masterclass ontvangen de deelnemers een licentie, en kunnen zij vrijuit en geheel zelfstandig, naar hun eigen aard en aanleg, met alle verworven kennis, inzichten en materialen aan de slag. Ook kunnen zij – als zij daar prijs op stellen - lid worden van het Teamrol Gilde, een collegiaal professioneel netwerk.

De Masterclass vindt één of twee keer per jaar plaats en gaat door als er zich voldoende deelnemers hebben aangemeld (8 tot 12 personen).

De kosten voor de Masterclass bedragen € 3650 per persoon.

U heeft interesse in de Belbin Masterclass?
Bel of mail Rob Groen met onderstaande gegeven:

Telefoon: 020 - 6598012
e-Mail: cmb(@)wxs.nl
Website: www.cmb-teamrol.nl

 

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

 

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn