Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Achtergrond Teamrol Management

Whitepaper

De Teamrol Testen

Talent Ontwikkeling

De Big Five

Publicaties

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Expert Center > Meredith Belbin

Meredith Belbin

Grondlegger Teamrollen Model

Raymond Meredith Belbin werd geboren in 1926. Hij studeerde klassieke talen en later psychologie aan Clare College aan de Universiteit van Cambridge.

Belbin werd in de jaren '60 gevraagd om onderzoek te doen aan het Henley Management College naar effectiviteit van management teams. Dit werk vormde de basis voor zijn klassieke boek Management Teams uit 1981.

DR Meredith Belbin
 

Diversiteit in het onderzoeksteam van Belbin

Omdat hij belangstelling had voor zowel het functioneren van groepsgedrag als voor individueel gedrag, maar er niet al een bepaalde theorie op na hield, vroeg hij drie wetenschappers met volkomen verschillende invalshoeken om met hem samen te werken in een onderzoek naar effectiviteit van managementteams: Bill Hartston, wiskundige en internationaal schaakmeester, Jeanne Fisher, een antropoloog die Keniaanse stammen had bestudeerd, en Roger Mottram, een organisatiepsycholoog.

Onderzoek naar effectiviteit van management teams

Samen begonnen de vier een onderzoek dat negen jaar zou duren, naar effectiviteit van managementteams. Het onderzoeksteam van Belbin organiseerde per jaar drie managementgames, waarbij telkens acht teams een rollenspel speelden, gebaseerd op een bepaalde bedrijfssituatie. Per spel werden alle deelnemers van ter voren gevraagd een aantal psychologische tests in te vullen, waaronder persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietests. Tijdens het spel werden de teams vervolgens geobserveerd en werden alle gedragingen (bijdragen van de individuele teamleden) via gedragsobservatie methoden gecategoriseerd.

Voorspellen welke teams succesvol zijn

De resultaten van dit onderzoek stelde Belbin na verloop van tijd in staat om aan het begin van een managementgame voorspellingen te doen over welk team zou gaan winnen, en hier bij de samenstelling van de teams invloed op uit te oefenen.

Belbin vatte zijn resultaten samen in het Teamrol Management Model. Dit model wordt nu wereldwijd toegepast in trainingen en workshops met als doel het verbeteren van de samenwerking en prestaties van teams uit alle lagen van organisaties.

 

Meredith Belbin: Topmanagers maken vaak slechte combinatie

Download artikel over Meredith Belbin

Een aardig zei het iets wat slordig artikel van Managementboek.nl over Meredith Belbin. Slordig omdat namen van teamrollen varieren en omdat de titel van de paragraaf SUPERPLANT niet klopt. Verder een mooi portret van een groot man uit de managementwereld.

Bron: Managementboek Magazine, oktober 2013

 

 

 

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn