Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Teamrollen voor Teams

Teamrollen voor Teamleiders

Teamrollen voor Projectmanagers

Teamrollen voor Teamcoaches

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Onze Dienstverlening > Teamrollen voor Trainers

Teamrollen voor Trainers

HAAL MEER UIT JE (TEAM)TRAINING MET TEAMROLLEN

Teams waarin onderlinge verschillen maximaal benut worden, werken beter samen en boeken meer resultaat dan teams waarin dat niet gebeurt. De teamrollen van Belbin zijn een veelgebruikt instrument om die verschillen betrouwbaar in kaart te brengen.

Datum eerst volgende basiscursusdag: Maandag 27 januari 2014

Aanbieding: Train de Trainer + Trainers Totaalpakket voor €825,00.
              Lees meer

Tools4trainers - Goed trainingsmateriaal is goud waard created by BroerZ.

 

Mensen in Bedrijf loopt voorop als het gaat om het werken met teamrollen in de dagelijkse praktijk. In ons boek Leve het Verschil! is het gedachtegoed van

In Teamrollen voor Trainers vergroten wij je arsenaal aan interventiemogelijkheden. We bieden je workshops aan waarin je je verdiept in de theoretische kennis over de teamrollen, en waarin je bovenal een groot aantal direct toepasbare werkvormen leert. Als trainer kun je teams nu gemakkelijk zelf verder helpen in het werken met de teamrollen.

Voor wie?

Je werkt als trainer en bent op zoek naar meer praktische werkvormen die je zo in kunt zetten wanneer je trainingsgroep het nodig heeft. Je leert het snelste door zelf aan de slag te gaan met de methodiek en bent op zoek naar ervaren trainers die jou daarin stimuleren.

Resultaat

Na afloop van de eerste workshop

  • Ken je de belangrijkste theorie over Belbins teamrollen;
  • Herken je gemakkelijk teamrollen in de praktijk;
  • Weet je hoe teamrollen met elkaar communiceren;
  • Kun je werken met de teamroltesten (Interplace);
  • Beschik je over een groot aantal meteen inzetbare teaminterventies.

Teamrollen voor trainers, de verdieping

Na de eerste workshop houdt het niet op, want er is nog heel veel meer voordeel te halen in het werken met teamrollen. Onze verdiepingsworkshops brengen je telkens een stap verder. Elke workshop staat op zich, dus heb je eenmaal de eerste basisworkshop gedaan, dan kun je zelf kiezen welke verdiepingsworkshops je wilt volgen.

ONZE VERDIEPINGSWORKSHOPS

1. Teamrollen en samenwerken

In deze workshop staat centraal hoe je de samenwerking in een team bevordert met teamrollen. Je leert handiger omgaan met groepsdynamiek, hoe mensen vanuit hun rollen met elkaar in gesprek komen en je durft scherper te interveniëren in samenwerkingsoefeningen.

2. Coachen met de teamrollen

In deze workshop leer je hoe je de teamrollen kunt gebruiken in individuele coachings. Je krijgt inzicht in de psychologische achtergronden van de verschillende rollen en je leert hoe je de teamrollen gebruikt bij het hanteren van individuele vraagstukken.

3. Teamrollen en outdoor

Tijdens deze workshop leer je tijdens outdooractiviteiten te werken met de teamrollen. Je leert hoe je outdoor kan gebruiken in jouw trainingen om mensen beter te laten samenwerken. Deze leuke, actieve dag organiseren wij samen met Outing Holland.

4. Acteurs en teamrollen

Teamrollen komen tot leven als je tijdens je trainingen werkt met acteurs die goed thuis zijn in de materie. Op deze dag werken we met een aantal acteurs die de teamrollen illustreren en je een aantal speelse oefeningen meegeven die je meteen in je training kunt inzetten.

5.Teamrollen in de natuur

Voor deze workshop reizen we af naar Zeeland. In de duinen krijg je inzicht in welke teamrollen jou leiden en welke dat zijn bij een ander. En wat dat doet met de interactie tussen jou en de ander en de tussen jou en de groep. Deze workshop is zeer geschikt voor trainers die willen leren hoe ze moeten opgaan met de verschillende appèls die tijdens een training steeds op je worden gedaan. De natuur als metafoor voor beter samenwerken met meer resultaat.

Praktisch

Alle workshops duren een dag (van 09.30 – 17.00 uur).
In de workshops ben je steeds op twee niveaus aan het werk:

  • je kijkt naar jezelf als trainer/coach in relatie met de teamrollen;
  • Je vergaart kennis en werkvormen om te gebruiken in jouw eigen (team)trainingen en coachings.

De basisworkshop

Omdat wij zijn geregistreerd bij het CRKBO heffen wij geen BTW.

Meer informatie?

Neem dan contact op Thijs Rijnbergen (thijs@menseninbedrijf.nl op 06 22683736).

Meteen aanmelden?

Dat kan gemakkelijk via roos@menseninbedrijf.nl. Zij verzorgt dan de verdere inschrijving en voorziet je van de praktische informatie.

Materiaal

Tijdens de entreeworkshop ontvang je ons boek Leve het Verschil! dat gaat over het benutten van de psychologische verschillen in teams met behulp van de teamrollen van Belbin.

Een boek met grote toegevoegde waarde door alle praktische tips en zeer herkenbare voorbeelden. Een handig boek voor iedereen die met teams werkt of in een team werkt.

De Trainers

 

Caroline den Hoed

Thijs Rijnbergen

ORGANISATIEPSYCHOLOOG EN MASTER OF BELBIN

Werkt met passie als procesbegeleider en trainer. Thijs gelooft in de kracht en kansen van werken in het hier-en-nu en zet dit veelvuldig in tijdens training en teamontwikkeling. Hij brengt mensen op een veilige, toegankelijke manier met elkaar in gesprek over samenwerken en persoonlijke ontwikkeling.

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor

ORGANISATIEPSYCHOLOOG EN MASTER OF BELBIN

Jaco is een ervaren teamadviseur. Hij is het beste in zijn element wanneer ervaring en analyse samenkomen. Jaco werkt graag met dat wat zich in groepen voordoet. Hij is procesbegeleider pur sang en heeft veel ervaring in complexe teamsituaties. Samen met Margreeth Kloppenburg schreef hij drie boeken: Hoera, een conflict!, Leve het verschil! en Teams van de Toekomst.

Caroline den Hoed

Caroline den Hoed

TEAMCOACH EN MASTER OF BELBIN

Caroline werkt graag met mensen en organisaties in zowel de profit als de non-profitsector. Zij begeleidt teams bij het beter samenwerken. Ze is als geen ander in staat mensen bewust te maken van hun eigen drijfveren, patronen en keuzes die ze hebben. In haar aanpak gebruikt ze verschillende werkvormen die aansluiten bij de vraag, de mens en de situatie.

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn