Werken met de Teamrollen van Belbin in uw team Werken met Teamrollen
Benut verschillen in teams

Mensen in Bedrijf logo teamontwikkeling


Home  Contact  Sitemap

 

Achtergrond Teamrol Management

Whitepaper

De Teamrol Testen

Talent Ontwikkeling

De Big Five

Publicaties

 

 

Mensen in Bedrijf wordt ingehuurd door:

Mensen in Bedrijf werk voor teams

U bent hier: Home > Expert Center > Voorwoord Leve het Verschil

Voorwoord Leve het Verschil

Door Anne-Marie Rakhorst

Diversiteit binnen een organisatie vormt de kern voor succes. Dat is al vele jaren het motto binnen Search. Een van de middelen om de kracht van diversiteit te benutten, is het Belbinprincipe. Rob Groen, organisatiepsycholoog en een van de auteurs van dit boek, maakte mij hiermee bekend. Zo was het voor mij bijvoorbeeld een raadsel waarom mijn ideeën door sommigen met groot enthousiasme werden ontvangen, terwijl ze bij anderen lauwe reacties ontlokten en vragen als: wie moet dat dan doen? En: kan dat wel?

Waarom men zo reageerde, werd pas duidelijk toen mij aan de hand van het Belbinprincipe de verschillende rollen binnen een team werden toegelicht. Dat er, naast bijvoorbeeld Brononderzoekers, ook mensen zijn die rollen vervullen als Bedrijfsmannen en Zorgdragers. Zij kunnen weliswaar een kritische noot plaatsen, maar zorgen ook voor een goede uitvoering van de taken. Zou een team alleen uit Brononderzoekers bestaan, dan zou dat team veel leuke ideeën voortbrengen, maar op lange termijn weinig tot geen resultaat boeken.

De methode van de teamrollen van Belbin bevestigde voor mij dat diversiteit binnen een organisatie, binnen een team, een van de belanglarijkste onderdelen is om goed te kunnen functioneren. Daarom hanteren wij bij Search al meer dan twaalf jaar het Belbinprincipe, dat een onlosmakelijk onderdeel is geworden van onze werkwijze. Bij leidinggeven, coachen van medewerkers, en bij de werving en selectie van mensen, zodat er teams ontstaan van collega’s met verschillende rollen die elkaar aanvullen en ondersteunen. Collega’s die zich bewust zijn van elkaars kwaliteiten en uitdagingen, en precies weten hoe ze het meest succesvol met elkaar kunnen samenwerken. Dat bewustzijn vormt de solide basis voor een tijdsbestendige, duurzame organisatie. Een organisatie die creatief omgaat met haar omgeving door onder andere Planten en Brononderzoekers, maar koersvast is door bijvoorbeeld de stabiele Bedrijfsmannen en Zorgdragers. Kortom: een organisatie die is opgebouwd uit een rijk scala aan mensen met uiteenlopende, maar elkaar completerende rollen en talenten. Een organisatie om trots op te zijn. Een organisatie waar ik deel van uit maak.

Ik wens u veel leesplezier en hoop dat dit boek u
veel nieuwe inzichten mag brengen.

Anne-Marie Rakhorst
Algemeen directeur Search
Zakenvrouw van het Jaar 2000

Website Anne-Marie Rakhorst
Website Search

 Anne-Marie Rakhorst
 
Boek Leve het Verschil

Leve het Verschil!

In het najaar van 2009 komt ons volgende boek uit met als titel Leve het Verschil!, over het benutten van de psychologische verschillen in teams met behulp van de teamrollen van Belbin.

Een boek met grote toegevoegde waarde door alle praktische tips en zeer herkenbare voorbeelden. Een must voor een ieder die in een team werkt.

Lees meer over dit boek

 

 

Tagcloud werkenmetteamrollen.nl

Teamrol management Talent benutten Teamrol trainingen Werving & Selectie Belbin Materclass Teamprofielen Uitleg teamrollen Teams samenstellen Teamrol Testen Big Five Leve het Verschil! Online Teamscan Gratis Teamrollentest Succesverhalen Boeken Mensen in Bedrijf Outdoor teamrol training Teamontwikkeling Meredith Belbin

Leve het Verschil!

Hét boek voor het werken met de teamrollen van Belbin.

Succes Stories

Welke organisaties gingen u voor?

Online Teamrol vragenlijst

Welke Teamrollen heeft u? In 5 minuten weet u het antwoord

Online Teamscan

Hoe effectief is uw team? In 5 minuten weet u het antwoord

 

Samen Succesvol     

 

Over Werkenmetteamrollen.nl

Initiatief van Mensen in Bedrijf
Onze klanten
Reacties van deelnemers

© 2014 Mensen in Bedrijf

Gerelateerde sites

Menseninbedrijf.nl
Werkenmetteamrollen.nl
Teambuilding4u.nl
Teamsvandetoekomst.nl
Teamontwikkeling.net

Informatie

Neem contact met mij op
Downloads

Mensen in Bedrijf on LinkedIn